План управління річковим басейном Вісли  у центрі обговорення басейнової ради річок Західного Бугу та Сяну

Сьогодні, 10 листопада, відбулося чергове онлайн-засідання Басейнової ради річок Західного Бугу та Сяну, участь у якому взяла Оксана Війтик, т.в.о. директора департаменту екології та природних ресурсів ЛОВА.

Ключовою темою онлайн-зустрічі стало розроблення проєкту плану управління суббасейнів річок Західного Бугу та Сяну району річкового басейну Вісли, під час якої обговорили:

  • – підготовку переліку програм заходів, які є найнеобхіднішими для реалізації проєкту;
  • – визначення масивів підземних вод в басейні річки Вісла.
  • – моніторинг поверхневих вод в суббасейні Західного Бугу.

Нагадаємо, що план управління річковим басейном розробляється українськими фахівцями спільно з експертами екологічного консалтингу Blue Rivers з урахуванням усіх європейських вимог.

Як зазначає Оксана Війтик, розробка планів управління річковими басейнами є одним із пріоритетів стратегії водного сектору держава і першочерговим завданням, в тому числі на воєнний та повоєнний відновлювальний період, а наявність плану дасть можливість залучити грантові кошти для будівництва/реконструкції очисних споруд.

Крім цього, учасники засідання обговорили проєкт «Відновлення екосистеми малої річки – шлях до перспективного розвитку громади та добробуту місцевого населення», який реалізовувався в басейні річки Західний Буг на прикладі малої річки Красносілка, що протікає у межах територіальних громад Червоноградського району.

Узгодженні рішення, пропозиції членів басейнової ради та зацікавлених осіб будуть відображені у протоколі засідання, який згодом буде оприлюднено на офіційному вебсайті БУВР Західного Бугу та Сяну у розділі Басейнова рада.

 

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь