104,0 мільйони гривень екологічного податку сплатили до бюджету країни підприємства-забруднювачі Львівщини

Надходження коштів від сплати податків до бюджетів усіх рівнів – один з рушіїв відновлення та функціонування країни, яка перебуває у військовому стані.

До таких надходжень відноситься і екологічний податок, який по своїй суті є компенсацією підприємствами за забруднення, яке вони здійснюють своєю діяльністю та стимулює скорочення обсягів викидів забруднюючих речовин і формує у забруднювачів більш свідоме ставлення до природних ресурсів.

За період з січня по жовтень 2022 року підприємствами-забруднювачами Львівщини до зведеного бюджету сплачено екологічний податок у сумі 104,0 мільйон гривень, з яких 31,9 мільйони гривень зараховано до спеціального фонду обласного бюджету – обласного фонду охорони навколишнього природного середовища.

 Оксана Війтик, заступник директора департаменту екології та природних ресурсів зазначає, що попри воєнний стан в країні у поточному році до обласного бюджету надійшло на 5,0 млн. гривень більше коштів від сплати екологічного податку ніж за аналогічний період минулого року. Але зважаючи на реалії сьогодення, цього року кошти екологічного фонду не використовуються, а накопичуються в фонді. Маємо надію, що у наступному році ситуація зміниться і кошти обласного фонду будуть скеровані за цільовим призначенням на виконання природоохоронних та ресурсозберігаючих заходів області, пов’язаних з охороною навколишнього природного середовища, запобіганням, зменшенням та усуненням забруднення навколишнього природного середовища. 

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь