Повідомлення про наміри

ЛЬВІВСЬКЕ МІСЬКЕ КОМУНАЛЬНЕ ПІДПРИЄМСТВО «ЛЬВІВТЕПЛОЕНЕРГО»

(ТЕЦ-1; ТЦ-2 «Північна»)

(код ЄДРПОУ 05506460; юр.адреса: 79040, Львівська область,Львівський район, Львівська МТГ, м.Львів, вул.Данила Апостола, 1б; фактична адреса: Львівська область ,Львівський район, Львівська МТГ, м.Львів, вул.Козельницька,5 (ТЕЦ-1) та м.Львів вул.Пластова, 125 (ТЦ-2 «Північна») мають намір отримати дозвіл на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря від стаціонарних джерел котелень.

Розроблення документів, що обґрунтовують об’єми викидів, для отримання дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря здійснено ТзОВ «Компанія «Центр ЛТД» (лист про внесення до Переліку Мінприроди України №5/4-7/7210-18 від 18.07.2018) .

Паливом для котелень є природний газ.

Основними джерелами викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря є димові труби водогрійної та парової котелень.

Підприємство ТЕЦ-1. В паровій котельні встановлено: паровий котел ПК-5 «Міцубісі» (дж.1), продуктивністю 100 т/год; паровий котлел ПК-6 «Штейн-Мюлер» продуктивністю 50 т/год та паровий котел ПК-7 «Борзіг», продуктивністю 50 т/год, димові гази від який відходять в спільну димову трубу (дж.2); паровий котел ПК-8 «Борзіг», продуктивністю 45 т/год, та  паровий котел ПК-9 «Борзіг», продуктивністю 70 т/год димові гази від який відходять в спільну димову трубу (дж.3).

В водогрійній котельні  встановлено 6 котлів: 2 котли ВК-1 та ВК-2 типу ПТВМ-100(дж.4, дж.5), номінальна теплопродуктивність кожного становить 100 Гкал/год; котел ВК-3 типу ПТВМ-180  та котел ВК-4 типу КВГМ-180, теплопродуктивність кожного котла становить 180 Гкал/год димові гази від який відходять в спільну димову трубу (дж.6); два водогрійні котли, переобладнані з заводського типу «Вінзер» (дж.7), номінальна теплопродуктивність кожного котла – 30 Гкал/год, які в даний час непрацюють і подальша їх робота непередбачається. у процесі яких при спалюванні природного газу утворюються оксиди азоту та оксиди вуглецю та метан. Продукти згоряння викидаються безпосередньо в атмосферу.

Для заправки акумуляторів на території ТЕЦ-1 працює акумуляторна дільниця (дж.8, дж9) від якої в атмосферне повітря надходять в незначній кількості пари сірчаної кислоти.

Для механічної обробки деревини працює деревообробна дільниця (дж.10)  від якої в атмосферне повітря через пилогазоочисне устаткування Циклон ГІПРОДЕРЕВПРОМ викидаються суспендовані тверді частинки недиференційовані за складом.

Для зварювання металу встановлено два зварювальні пости (дж.11, дж12) від яких в атмосферне повітря викидаються: заліза оксид, марганець та його з’єднання, фториди добре розчинні , фториди погано розчинні, фтористий водень, азоту діоксид, вуглецю оксид.

Для ремону технологічного обладнання працює майстерня (дж.13-дж.16), в якій встановлені металообробні верстати, від яких в атмосферне повітря виділяються суспендовані тверді частинки недиференційовані за складом.

Від складу паливно-мастильних матеріалів  (дж.17) в атмосферне повітря виділяються  вуглеводні граничні С1219.

На дільниці гасіння вапна обладнано пост розвантаження вапна (дж.18) від якого в атмосферне повітря виділяються суспендовані тверді частинки недиференційовані за складом.

Для фарбування  деталей на підприємстві працює дільниця фарбування (дж.19) від якої в атмосферне повітря виділяються: толуол, спирт бутиловий, спирт етиловий бутилацетат, ацетон, уайт-спірит.

Для проведення технологічних лабораторних досліджень на території теплоцентралі працює хімлабораторія (дж.20 Для досліджень використовується аміак, соляна кислота (водень хлористий) та сірчана кислота).

Для різки металу на підприємстві працює газовий різак (дж.21) від якого в атмосферне повітря виділяється: азоту оксид, вуглецю оксид.

За рік в атмосферне повітря викидаються такі забруднюючі речовини: Азоту діоксид – 315,716 т/рік; Вуглецю оксид – 83,229 т/рік; Метан – 5,358 т/рік;  Фтористий водень – 0,001 т/рік; Фториди добре розчинні – 0,005 т/рік; Фториди погано розчинні – 0,003 т/рік; Водень хлористий – 0,0002 т/рік; Заліза оксид – 0,016 т/рік; Марганець та його з’єднання – 0,001; Суспендовані тверді частинки недиференційовані за складом – 0,195т/рік; Аміак – 0,00008 т/рік, Кислота сірчана – 0,00008 т/рік, Спирт бутиловий – 0,016 т/рік; Спирт етиловий – 0,093 т/рік; Уайт спірит – 0,105 т/рік; Вуглеводні граничні С12-С19 – 0,021 т/рік; Ацетон – 0,019 т/рік; Бутилацетат – 0,016 т/рік; Толуол – 0,214 т/рік; Діазоту оксид – 0,536 т/рік, Вуглецю діоксид- 299335,073 т/рік. – ТЕЦ-1.

Підприємство «Теплоцентраль ТЦ-2 (ТЦ «Північна») ЛМКП» забезпечує потреби в опаленні та приготуванні гарячої води житлово-комунального сектору північної частини м. Львова. Проектна теплова потужність ТЦ «Північна» становить 1500 МВт, фактична – 213,5 МВт. В теплий період року ТЦ «Північна» працює тільки на забезпечення житлово-комунального сектору гарячою водою, що складає 50 % потужності від фактичного.

Основними джерелами викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря є димова труба (дж.1) водогрійної котельні, яка обладнана двома водогрійними котлами типу КВТК-100-150 (1-робочий, 1-резервний), у процесі яких при спалюванні природного газу утворюються оксиди азоту та оксиди вуглецю та метан. Продукти згоряння викидаються безпосередньо в атмосферу.

Для ремонту технологічного обладнання працює ремонтний цех котельного устаткування. В цеху розташовані:

заточні верстати – 2 од. для  виконання слюсарних робіт (зняття фасок, загусениць) та заточки металоріжучого інструмену;

токарні верстати – 3 од для виконання різнобічних токарних робіт (обробка зовнішніх та внутрішніх поверхонь тіл обертання, деталей різнобічного осьового профілю, а також для нарізання різьб);

вертикально-сверлильний верстат – 1 од.;

фрезерувальний верстат – 1 од. призначений для фрезування, розточування й свердління поверхонь деталей типу корпусів, важелів і фланців із чорних і кольорових металів та їхніх сплавів.

Цех обладнаний вентиляційною системою (дж.2) від якої в атмосферне повітря виділяються тверді суспендовані частинки недиференційовані за складом.

На території теплоцентралі працює хімцех (дж.3) в якому здійснюється водопідготовка та водоочистка. Для регенерації та відновлюючої здатності фільтрів використовується хлорид натрію. В хімцеху також встановлено пост зварювання де проводяться електрозварюванні роботи при поточному ремонті обладнання.

Для проведення технологічних лабораторних досліджень на території теплоцентралі працює хімлабораторія (дж.4). Для досліджень використовується соляна кислота (водень хлористий).

За рік в атмосферне повітря викидаються такі забруднюючі речовини: Азоту діоксид – 31,607 т/рік; Вуглецю оксид – 20,328 т/рік; Метан – 1,196 т/рік;  Фтористий водень – 0,0003 т/рік; Фториди добре розчинні – 0,0012 т/рік; Фториди погано розчинні – 0,0007 т/рік; Водень хлористий – 0,008 т/рік; Заліза оксид – 0,004 т/рік; Марганець та його з’єднання – 0,0003; Суспендовані тверді частинки недиференційовані за складом – 0,037т/рік; Діазоту оксид – 0,120 т/рік, Вуглецю діоксид- 66797,76 т/рік. – ТЦ-2 «Північна».

Залпові та аварійні викиди забруднюючих речовин на підприємстві відсутні. Викиди підприємства відповідають нормативам гранично допустимих викидів забруднюючих речовин із стаціонарних джерел, затверджених наказом Мінприроди України.

Суб’єкт господарювання повинен: підтримувати параметри технологічних процесів в межах норм технологічного режиму; обладнання повинне відповідати вимогам нормативних документів, в тому числі з охорони праці, пожежної безпеки та електро безпеки; Концентрації шкідливих речовин в повітрі робочої зони при виконанні всіх видів робіт не повинні перевищувати гранично допустимих концентрацій (ГДК), регламентованих ДСТУ і переліками ГДК, затвердженими МОЗ України. На межі санітарно-захисної зони  підприємства та найближчої житлової забудови концентрації забруднюючих речовин не повинні перевищувати їх гігієнічні  нормативи.

Пропозиції та рекомендації просимо надсилати протягом 30 днів з дня опублікування в Львівську обласну державну адміністрація (Департамент екології та природних ресурсів Львівської обласної державної адміністрації ) 79000, Львівська обл, м. Львів, вул. Винниченка, 19; (79026, Львівська обл, м. Львів, вул. Стрийська, 98).

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь