Триває прийом проєктів для участі у Програмі LIFE ЄС

Цього літа Україна приєдналася до Програми LIFE ЄС – Програми дій з довкілля та клімату. Відповідну угоду між Україною та Європейським Союзом підписали Міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Руслан Стрілець та Комісар ЄС з питань навколишнього середовища, океанів і рибальства Віргініюс Сінкявічюс.

Програма розрахована на 2021-2027 роки із загальним бюджетом 5,4 млрд. євро.

Програма LIFE є інструментом ЄС для фінансування екологічних та кліматичних заходів, що діє з 1992 року та співфінансовано вже понад 5500 проєктів.

Метою Програми є відновлення та покращення якості компонентів довкілля, в тому числі повітря, води та ґрунту, а також збереження біорізноманіття та подолання деградації природних екосистем.

Проєкти на конкурсний відбір можуть подавати юридичні особи будь-якої форми власності (органи місцевого самоврядування, центральні та територіальні ОВВ, установи державної, комунальної чи приватної форми власності, прибуткові чи неприбуткові, громадські організації) тощо.

У 2022 році конкурсний відбір проєктів триває до 16 листопада. На сьогодні є можливість взяти участь у 18 конкурсах за напрямом «Перехід до чистої енергії».

Детальніше про Програму LIFE ЄС за посиланням: https://cutt.ly/tNGzbsE

 

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь