24 жовтня – Міжнародний день дій на захист клімату

Подію заснувано 2009 року. Головна мета дня – привернути увагу громадських організацій і політичних лідерів до проблем зміни клімату.Однією з основних проблем на планеті є підвищення рівня парникових газів у повітрі. Найостанніші наукові дані за літо 2022 року показують потепління в Арктиці вже аж на 7-8 °С, особливо в районі архіпелагу Нова Земля. Це провокує глобальне потепління, танення льодовиків на полюсах, повені, пожежі та інші природні катаклізми. Останнім часом на всіх континентах відчувається суттєва зміна клімату, яка негативно впливає на економічні та соціальні показники багатьох країн.

Глобальне потепління не значить, що люди не будуть мерзнути. Зростатиме ймовірність усіх екстремальних явищ: спека ставатиме нестерпнішою, дощі і град ряснішими, пожежі й потопи частішими, урагани сильнішими, зими в окремих регіонах морознішими. Порушення кліматичної рівноваги призводить до температурного хаосу між екватором і полюсами, який проявляється в язикоподібних вторгненнях холодних або гарячих повітряних мас на “чужу” територію; тоді за полярним колом фіксується температура понад 30°С, а в тропіках випадає сніг.

Тому не слід думати, що можна залишатися осторонь цих процесів.

Охорона довкілля є обов’язком кожної людини, незалежно від її фінансового стану, статусу, віку, національності та інших ознак.

Цьогоріч на тлі масштабної війни росії проти України весь світ озброюється і розконсервовує вугільні шахти. Зрозуміло, що всі кліматичні зобов’язання поставлені на паузу.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь