Поглиблюємо та зміцнюємо водні відносини України та Польщі

14 жовтня у форматі відеоконференції відбулася зустріч присвячена охороні вод на прикладі басейну озера Наварія (Щирецького водосховища) за участю польських колег, депутатів Львівської обласної ради, екологів та спеціалістів житлово-комунального господарства Верхньосілезької метрополії.

Захід проходив з метою обміну досвідом та поглиблення співробітництва в галузі водного господарства та охорони водних ресурсів.

Під час зустрічі польські колеги поділилися досвідом охорони поверхневих вод від забруднення, законодавчою базою та запропонували можливі шляхи вирішення проблем охорони вод басейну озера Наварія.

Зокрема ключовими темами обговорення були:

  • – діяльність та повноваження органів місцевого самоврядування (гміни) у частині охорони, використання і збереження водних ресурсів;
  • – встановлення локальних очисних споруд та септиків на території приватних господарств для попереднього очищення стічних вод;
  • – підвищення рівня екосвідомості місцевого населення з метою зменшення неконтрольованих звалищ відходів у басейні озера, тощо.

Заступник директора департаменту екології та природних ресурсів Ганна Башта наголосила, що проведення подібних зустрічей є надзвичайно важливим, щоб поглиблювати співробітництво та обмін досвідом в галузі використання і охорони вод та відтворення водних ресурсів, а також практично вирішувати та виробляти ефективні заходи для покращення їх стану.

 

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь