4 жовтня – Всесвітній день захисту тварин

Сьогодні, відзначається Всесвітній день захисту тварин. У різних країнах починаючи з 1931 року організовуються різноманітні заходи, щоб привернути увагу людства до шанобливого поводження з тваринами. Це гарна нагода не лише згадати про домашніх улюбленців, а й про представників дикої фауни, які надзвичайно вразливі до антропогенного впливу в цілому.

Дослідники Всесвітнього фонду дикої природи (WWF) впродовж багаторічних досліджень, фіксують різке зменшення чисельності популяцій ссавців, птахів, амфібій, рептилій та риб у всьому світі через зміни клімату. Так, в Україні понад 600 видів тварин знаходяться під загрозою зникнення.

В умовах сьогодення, внаслідок бойових дій на території України щоденно знищуються цінні природні території, гине велика кількість тварин як у дикій природі, так і тих які проживають спеціалізованих місцях.

Тому у всесвітній день захисту тварин закликаємо усіх небайдужих долучатися до охорони та порятунку братів наших менших. Ви можете допомогти та у будь який спосіб підтримати функціонування зоопарків, заповідників, притулків з тимчасово переміщеними домашніми чи дикими тваринами, а також допомогти відбудувати установи у постраждалих внаслідок війни регіонах України.

Зокрема, у м. Львові в Домівці врятованих тварин, розташованій в парку «Знесіння», яка від початку війни прийняла тисячі тварин із фронтових зон, ви маєте змогу долучитися до прибирання території або вигулу собак, а також допомогти із забезпеченням кормів чи підтримати ініціативу будівництва будиночку для котів.
Збережемо природу та тварин України разом!

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь