Запрошуємо долучитись до міжнародного еко-проекту «Birds2BHeard»

Студенти ІТ коледжу Львівської політехніки разом із 20 навчальними закладами м. Істборна (Eastbourne, Великобританія) вже взяли участь у еко- проекті Birds2BHeard та запрошують приєднатись до цієї ініціативи й інші навчальні заклади.

Проект був натхненний першою міжнародною Дитячою конференцією Організації Об’єднаних Націй з питань навколишнього середовища під назвою «Leave It To Us», яка відбулася в Істборні в 1995 році та була ініційована саме молоддю. Понад 800 делегатів прибули з 87 країн, що вивело Істборн на світову арену як центр молодіжної екологічної активності.

Birds2BHeard створений з метою сприяти захисту навколишнього середовища серед молоді та показати світовим лідерам, що молодь стурбована майбутнім нашого довкілля.

У 2020 році група шкіл Істборна створила зграю паперових птахів, щоб донести свою турботу про навколишнє середовище на COP26 (Конференції ООН зі зміни клімату). Після проведення заходу учениця школи West Rise висловила своє занепокоєння у листі тодішньому прем’єр-міністру Борису Джонсону. Він відповів: «Я надзвичайно підбадьорений інтересом та ентузіазмом, які ви та інші молоді люди проявили до цього питання… Я погоджуюся, що нам усім потрібно працювати разом, щоб захистити нашу планету та забезпечити більш стійке майбутнє».

Цей приклад мистецького активізму, ініційованого молоддю, надихнув ще 5 тис. молодих людей у віці від 4 до 19 років відгукнутися на цей заклик. Двадцять шкіл Істборна взяли участь у виготовленні паперових пташок, кожна з яких несла своє характерне послання світовим лідерам, які відвідали Конференцію зі зміни клімату COP26 у 2021 році. Так виникла традиція створювати красивих паперових пташок з повідомленнями-закликами до дії до місцевих, національних і світових лідерів. Вони назвали свій заклик до дії Birds2BHeard («пташки, щоб бути почутими»).

Ви також можете приєднатися до ініціативи!
Для цього потрібно зобразити птаха, який на крилах несе меседж до світу про те, що робиться зараз в Україні, як страждає флора та фауна нашої Батьківщини та поширити фото вашої пташки у соціальних мережах з хештегом #Birds2BHeard.

Детальна інструкція та шаблони пташки за посиланням: https://cutt.ly/rVG9hCk.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь