Ведмежий притулок «Домажир» – унікальне місце порятунку клишоногих

Бурі ведмеді – ссавці, які станом на сьогодні у дикій природі, в межах України, трапляються лише на території Карпат, а окремі особини на Поліссі. Ведмеді включені до Червоної книги України у 2003 році і мають статус виду під загрозою зникнення.

Ведмежий притулок «Домажир», унікальний реабілітаційний центр для порятунку бурих ведмедів, який створено на Львівщині за підтримки Міжнародного фонду «Чотири лапи» (Австрія), та покликаний допомагати ведмедям, рятуючи їх із притравлювальних станцій, пересувних зоопарків, цирків, готелів та ресторанів. Відтак, в межах притулку проживає 30 врятованих ведмедів, які забезпечені професійною опікою.

Водночас Ведмежий притулок «Домажир» – це не лише місце, де живуть врятовані ведмеді, а й великий освітньо-відпочинковий простір, де кожен має нагоду взяти участь у цікавих освітньо-розважальних заходах для дітей та дорослих, смачно поїсти в кафе та весело провести час з друзями і сім’єю.

Притулок Домажир запрошує усіх школярів, їх батьків та вчителів відвідати справжній лісовий клас серед мальовничої природи, де проводяться квест-уроки «Флора та фауна Розточчя», яка включає в себе захопливу екопросвітницьку «подорож» мальовничою територією притулку, лісовими лабіринтами та супроводжується пошуково-дослідницькими логічними завданнями.

А вже цієї суботи, 24 вересня о 13:00, у притулку відбудуться читання віршів харківської поетки і перекладачки Ганни Яновської, яка читатиме свої маленькі, атмосферні та креативні розповіді про веселе та пригодницьке життя ведмедя, які незабаром вийдуть окремими виданням.

Також нагадуємо, що цього суботнього ранку можна долучитися і до сніданку з клишоногими, адже #ранковакава з ведмедями – це підтримка установи.

Детальніше про події, що відбуваються у притулку можна дізнатися за номерами телефонів: +380678206406 (#ранковакава з ведмедями) +38 0675093058 (екопросвітницькі заходи).

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь