Програма «LIFE» – можливість для відновлення країни

20 вересня 2022 року Верховна Рада України ухвалила поданий Президентом України Володимиром Зеленським законопроєкт № 0167 «Про ратифікацію Угоди між Україною та Європейським Союзом про участь України у Програмі ЄС LIFE – Програмі дій з довкілля та клімату».

Ратифікація Угоди відкрила перед Україною джерела фінансування, які раніше були недоступні. За рахунок співфінансування LIFE країна матиме більше можливостей для відновлення пошкоджених чи знищених природних екосистем, будівництва центрів реабілітації тварин та ревіталізації річок тощо – зазначають у Міндовкіллі.

Відтак, вчора, 21 вересня 2022 року, під головуванням Першого заступника Міністра захисту довкілля та природних ресурсів України Руслана Гречаника відбулася онлайн нарада з структурними підрозділами з питань екології та природних ресурсів обласних та Київської міської адміністрацій, одним з ключових питань якої стало підготовка проєктів до участі у Програмі «LIFE».

Нагадуємо, що проєктна заявка для участі в конкурсі може подаватися як одноосібно, так і спільно з партнерами, а напрямками фінансування є:

  • Довкілля:
    – Природа та біорізноманіття;
    – Кругова економіка та якість життя .
  • Клімат:
    – Пом’якшення та адаптація до кліматичної зміни;
    – Енергетичний перехід.

Детальніша інформація для грантоотримувачів та всіх зацікавлених осіб по програмі LIFE за посиланням: http://surl.li/dcgzh , а найближчим часом Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України планує провести ще й онлайн семінар щодо підготовки заявок та подачі проєктів до Програми «LIFE».

Також під час наради присутні обговорили питання щодо видачі дозволів на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами, в результаті вирішено питання вичерпного переліку документів для отримання дозволів на викиди суб’єктами господарювання, що в майбутньому забезпечить достовірне нарахування та надходження екоподатку.

 

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь