Природоохоронні установи області долучилися до Всесвітнього Дня прибирання

17 вересня представники природоохоронних установ області зробили свій внесок до збереження природи, прибравши береги річок, парків, скверів та стихійні засмічення на Львівщині.

Природоохоронцями Львівщини прибрано не одну локацію, зокрема, рекреаційні зони «Під Кичерою» та «Грозова брама» в межах РЛП «Верхньодністровські Бескиди», «Лісовий затишок» та «Сосновий бір» на території РЛП «Равське Розточчя», урочища «Альтана» та «Дубравка» в НПП «Сколівські Бескиди», береги вздовж річки Дністер в межах НПП «Королівські Бесикди», РЛП «Стільcьке Горбогір’я», територію поблизу водойми в смт.Івано-Франково (Яворівський національний природний парк), екостежки та маршрути “Дивосвіт Менича” та “Триніг” територією НПП “Північне Поділля”, облагороджено територію руїн Смільницького монастиря на Самбірщині тощо.

Також до екологічних акцій долучилися Державна екологічна інспекція у Львівській області, Департамент екології та природних ресурсів Львівської облдержадміністрації, Басейнове управління водних ресурсів річок Західного Бугу і Сяну, активна молодь та небайдужі мешканці громад, які очистили прибережні захисні смуги водних об’єктів, територію навколо своїх адміністративних приміщень, помешкань та поблизу.

Завдяки тому, що кожен долучився до прибирання, наша область стала приємнішою для відвідування і пам’ятаймо, що чисто не там де прибирають, а там – де не смітять, – підсумувала вихідні Оксана Григорівна Війтик, т.в.о. директора департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації.

 

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь