В Добромилі завершено роботи з реалізації міжнародного проєкту

У місті Добромиль завершено роботи з реалізації проєкту «Природа без кордонів – збереження спільної природної спадщини в громадах Добромиль (Україна) та Загуж (Польща)», який є одним із масштабних проєктів міжнародної технічної допомоги екологічного спрямування, що реалізовувався в межах Львівщини за кошти Європейського Союзу в рамках Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна.

Сьогодні, 15.09.2022, в рамках реалізації міжнародного проєкту «Природа без кордонів – збереження спільної природної спадщини в громадах Добромиль (Україна) та Загуж (Польща)» відбулася конференція під час якої презентували результати реалізації зазначеного проєкту .

Проєкт «Природа без кордонів – збереження спільної природної спадщини в громадах Добромиль (Україна) та Загуж (Польща)» реалізується гміною Загуж у партнерстві з Добромильською міською радою за фінансової підтримки Європейського Союзу в рамках Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2014-2020. Бюджет української сторони склав 770139,24 тис. євро, зокрема 693125,32 тис. євро – грант ЄС і 770123,92 тис.євро – власне до фінансування (обласний бюдждет).

В результаті реалізації проєкту в м. Добромиль проведено реконструкцію очисних споруд біологічного очищення стічних вод продуктивністю 200 м3/добу, прокладено каналізаційні мережі довжиною 4,5 км, що дасть змогу підключити до мережі каналізації житлові будинки, заклади освіти, об’єкти підприємницької діяльності.

Департамент екології та природних ресурсів під час конференції представила т.в.о. директора Оксана Війтик, яка взяла участь у панельній дискусії «Перспективи розвитку в українсько-польському прикордонні» та долучилася до дискусії щодо створення умов для охорони довкілля та безпечного середовища в громаді.

Загалом реалізація проєкту є гарним прикладом для громад області в питанні залучення коштів міжнародних організацій та не втрачати можливостей співпраці з польськими партнерами у перспективній Програмі Польща-Україна 2023-2027.

 

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь