Комісія екології Львівської обласної ради підтримала створення ботанічної пам’ятки природи «Сихівський дуб»

Сьогодні, 14.09.2022, під головуванням Віталія Свіщова, відбулася виїзна нарада комісії з питань екології, природних ресурсів та рекреації Львівської обласної ради, під час якої обстежили пропонований до заповідання екземпляр дерева виду «дуб звичайний» (Quercus robur) по вулиці Червоної Калини у м.Львів.
До участі у нараді також долучилися представники департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації, Оксана Війтик (т.в.о. директора департаменту) та Інеса Шемелинець (начальник відділу біоресурсів та заповідної справи), і науковиця Ольга Щерба (завідувач відділу дендрології Ботанічного саду Львівського національного університету імені Івана Франка).

Віковий екземпляр дерева породи «дуб звичайний» (Quercus robur) має особливу біологічну, культурну, естетичну цінність та важливе екологічне значення, оскільки є одним з головним елементів привабливості регіону.

Комісією з питань екології, природних ресурсів та рекреації Львівської обласної ради підтримано оголошення ботанічної пам’ятки природи місцевого значення «Сихівський дуб» у м.Львів, оскільки це ще один спосіб збереження вікових дерев, яких, на жаль, з кожним роком, в силу різних обставин, залишається все менше.

З ініціативою щодо створення ботанічної пам’ятки природи «Сихівський дуб» виступило Управління екології та природних ресурсів Департаменту містобудування Львівської міської ради відповідно до звернення ГО «Кращий Сихів».

Тепер проєкт оголошення ботанічної пам’ятки природи місцевого значення розглядатимуть юристи, а опісля – депутати під час сесії Львівської обласної ради.

 

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь