Проведено рекультивацію порушених земель, які використовувалися для розробки кар’єру суглинків на території Золочівського району

Сьогодні, 13 вересня 2022 року, т.в.о. директора департаменту екології та природних ресурсів Оксана Війтик взяла участь у комісійному обстеженні та прийманні-передачі рекультивованої земельної ділянки, яка використовувалася ВК «Підгір’я» для розробки кар’єру суглинків (Підгірцівське родовище суглинків) на території Заболотцівської сільської ради Золочівського району.

Згідно «Проєкту розробки і рекультивації залишкової частини Підгірцівського родовища суглинків в Бродівському районі Львівської області» рекультивовано 2,5266 га земельної ділянки.

Процес рекультивації порушених земель здійснювався поетапно та відбувався шляхом пошарового нанесення на малопродуктивні земельні ділянки та ділянки без ґрунтового покриву знятої ґрунтової маси.

Оксана Війтик, т.в.о. директора департаменту екології та природних ресурсів, наголошує, що повторне використання рекультивованих земель може бути раціональним та ефективним у разі правильного вибору напряму відновлювальних робіт на порушених землях, про що свідчить добросовісна робота ВК «Підгір’я», який вчасно та в терміни дотримується календарних планів як добувних робіт так і робіт з рекультивації.

Зазначимо, що рекультивація дозволить в майбутньому відтворити порушений ландшафт і частково або повністю відновити флору й фауну, втрачену в процесі гірничих виробок.

 

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь