До уваги грантоотримувачів та всіх зацікавлених осіб: триває конкурсний відбір з реалізації проєктів по програмі LIFE

За інформацією Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України 24 червня 2022 року між Україною та Європейським Союзом підписано Угоду про приєднання України до європейської природоохоронної програми LIFE.

Що таке програма LIFE?

Програма LIFE – це фінансова підтримка Євросоюзу, яка дозволяє реалізовувати проєкти у напрямках циркуляційної економіки та якості життя, природи та біорізноманіття, пом’якшення змін клімату, а також переходу до альтернативних джерел енергії.

Кошти на проєкти надаються на умовах співфінансування, на конкурсній основі. На період 2021-2027 років загальний бюджет LIFE становить 5,4 млрд євро.

Напрямки фінансування:

  • Довкілля:

· Природа та біорізноманіття – імплементація Оселищної та Пташиної Директив ЄС, підтримка мережі Natura 2000;

· Кругова економіка та якість життя – реалізація заходів для покращення якості повітря, управління відходами/водними ресурсами.

  • Клімат:

· Пом’якшення та адаптація до кліматичної зміни – імплементація кліматичного законодавства ЄС;

· Енергетичний перехід – збільшення частки ВДЕ, підвищення енергоефективності.

Проєкти на конкурсний відбір можуть подавати юридичні особи будь-якої форми власності (органи місцевого самоврядування, центральні та територіальні ОВВ, установи державної, комунальної чи приватної форми власності, прибуткові чи неприбуткові, громадські організації) тощо.

Проєктна заявка для участі в конкурсі може подаватися як одноосібно, так і спільно з партнерами. На поточний рік оголошено 34 конкурсні пропозиції, інформація про які доступна за посиланням: https://cutt.ly/fXlb8iI

Звертаємо увагу, що Європейським виконавчим агентством з клімату, інфраструктури та навколишнього середовища (CINEA) проведено онлайн-семінар щодо процедури подання заявок, теми, строків, термінів виконання, фінансування проєктів з яким можна ознайомитися за посиланням: https://mepr.gov.ua/news/39468.html

Відтак, запрошуємо всіх зацікавлених осіб взяти участь у конкурсному відборі!

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь