До уваги надрокористувачів: на Держгеопорталі розмістили конвертер для перерахунку географічних координат СК-42 у WGS-84

Новий сервіс створив ДНВП «Геоінформ України» та розмістив у відкритому доступі на Державному геологічному порталі: https://nadra.gov.ua/area/appcalculation.
Як інформують у Державній службі геології та надр України, Урядом внесено зміни до деяких постанов Кабінету Міністрів України щодо користування надрами , зокрема, до Додатку 1 Порядку надання спеціальних дозволів на користування надрами, затвердженого постановою КМУ від 30.05.2011 № 615.

Відповідно до змін разом із заявою про надання спеціального дозволу на користування надрами без проведення аукціону подається каталог географічних координат кутових точок ділянки надр, а для підземних вод – водозабірних споруд у системі WGS-84 і з точністю не менше однієї десятої секунди.

Відтак, з метою зручності та спрощення роботи для отримання спеціального дозволу на користування надрами, надрокористувачі можуть здійснити перерахунок географічних координат самостійно. Сервіс має зручний інтерфейс, що дозволяє відразу копіювати результат перерахунку в текстовий документ.

Зазначимо, що WGS-84 є світовою системою, завдяки якій можна визначити географічні координати об’єкта без використання дороговартісного обладнання та залучення вузькопрофільних фахівців. Для визначення фактичного місця розташування об’єкта надрокористування достатньо GPS-приймача, точність вимірів якого не нижче 0,1 секунди.

 

 

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь