В умовах війни не забуваймо про так звану «мовчазну жертву» бойових дій – екологію

З початку року розглянуто 40 звітів стратегічної екологічної оцінки, відповідно до яких спеціалістами департаменту екології та природних ресурсів надано зауваження та пропозиції щодо впровадження діяльності.

В сучасних реаліях завдяки стратегічній екологічній оцінці шукають альтернативи та розробляють заходи з уникнення або мінімізації вірогідних згубних наслідків – зазначає начальник відділу оцінки впливу на довкілля та стратегічної екологічної оцінки Назарій Сорока.

Стратегічна екологічна оцінка сприяє сталому розвитку завдяки просуванню питань довкілля в економічний та соціальний розвиток, а також інтеграцію цілей зеленої економіки, сталого споживання і виробництва у процес прийняття стратегічних рішень.

Важливою стадією стратегічної екологічної оцінки та оцінки впливу на довкілля є моніторинг екологічних наслідків, який дозволяє зауважити настання певних негативних наслідків та вчасно внести зміни у відповідний документ державного планування вже після його затвердження.

Також кожен може самостійно підрахувати та промоніторити наскільке ваше життя екологічне (за посиланням https://cutt.ly/gXIEL0H) та порівняти його із середнім у світі та в Україні.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь