Сила в єдності – минулими вихідними на Львівщині відбувся велопробіг метою якого було підтримати військових

Минулими вихідними відбулася велоакція «Сила в єдності» присвячена Дню Української Державності, метою якої було зібрати кошти для потреб ЗСУ.

Велопробіг відбувся за ініціативи регіонального ландшафтного парку «Стільське Горбогір’я», а співорганізаторами заходу виступили Миколаївська, Новороздільська, Розвадівська та Тростянецька територіальні громади.

За умовами події кожна з громад стартувала з визначеного заздалегідь місця, а фінішною точкою слугував Камінь Дірявець (природна та історична пам’ятка), який розташований в межах РЛП «Стільське Горбогір’я».

Організатори події по завершенню велопробігу підсумували, що до заходу долучилися 113 учасників і вдалося зібрати для потреб військових 22 230 гривень.

Андрій Жила, в.о. директора РЛП «Стільське Горбогір’я» зазначив, що проведення благодійних заходів, зокрема і велопробігу «Сила в єдності», є ще одним кроком, який наближає українців до перемоги.

 

Довідково:

Регіональний ландшафтний парк «Стільське Горбогір’я» створено рішенням Львівської обласної ради від 01.04.2022 № 1043 з метою збереження природних компонентів комплексів та природних ландшафтів Опілля, а також для задоволення рекреаційних потреб населення.

Станом на сьогодні площа парку становить 9161,68 га

Згідно Закону України «Про природно-заповідний фонд України» регіональний ландшафтний парк є природоохоронною рекреаційною установою, що створюється з метою збереження в природному стані типових або унікальних природних комплексів та об’єктів, та забезпечення умов для організованого відпочинку населення.

 

     

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь