Парламентом ухвалено два євроінтеграційні законопроекти у сфері довкілля

На засіданні 18 липня Верховна рада схвалила у першому читанні урядовий законопроєкт № 6477 «Про Національний реєстр викидів та перенесення забруднювачів».
Ще у 2016 році Україна ратифікувала Київський протокол Орхуської Конвенції, підтвердивши готовність вести свою екологічну політику відкрито, взаємодіяти з громадянами та залучати їх до вирішення довкіллєвих питань.
З прийняттям законопроєкту Україна зможе виконати цю умову та повністю імплементувати Протокол про реєстри викидів та перенесення забруднювачів.
Також Верховна Рада схвалила в цілому проєкт Закону України про ратифікацію Поправки та Другої поправки до Конвенції про оцінку впливу на навколишнє середовище у транскордонному контексті № 0154, поданий Президентом України.
Прийнятий закон розширює перелік видів діяльності, на які поширюється Конвенція, запроваджує моніторинг та постійну звітність про виконання Конвенції. Водночас він має на меті підвищити міжнародний імідж України, залучити до виконання міжнародних природоохоронних проєктів у регіоні, та сприяти подальшому розвитку добросусідських відносин між Україною та Європейською економічною комісією ООН.
Оксана Війтик, заступник директора департаменту екології та природних ресурсів зазначає, що цей документ дасть змогу створити єдиний національний реєстр викидів та перенесення забруднювачів і єдину уніфіковану електронну систему доступу до інформації про стан довкілля як для громадян, так і для органів виконавчої влади і місцевого самоврядування.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь