Здійснення післяпроєктного моніторингу в умовах воєнного часу

Наголошуємо суб’єктам господарювання, щодо яких було отримано висновки з оцінки впливу на довкілля та якими встановлено обов’язок виконання екологічних умов до початку провадження планованої діяльності (розробка планів післяпроєктного моніторингу, проведення досліджень, надання уточнюючих відомостей та інші умови, передбачені висновком) про обов’язковість виконання цих умов та належне інформування Департаменту про його результати, до початку здійснення планованої діяльності.

Основні засади щодо проведення суб’єктами господарювання післяпроєктного моніторингу довкілля передбачено ст.13 Закону України «Про оцінку впливу на довкілля» (далі – Закону), що має на меті виявлення будь-яких розбіжностей і відхилень у прогнозованих рівнях впливу та ефективності заходів із запобігання забрудненню довкілля та його зменшення.

Екологічні умови висновку з оцінки впливу на довкілля в рамках заходів проведення післяпроєктного моніторингу встановлені для визначення (конкретизації) обсягу досліджень і рівня деталізації інформації про фактори довкілля, котрі, з огляду на територію і зміст планованої діяльності, ймовірно зазнають впливу. Порядок, строки і вимоги до здійснення післяпроєктного моніторингу, визначаються п. 6 екологічних умов висновку з оцінки впливу на довкілля. Відповідно до встановлених умов висновку суб’єкти господарювання зобов’язані інформувати Департамент екології та природних ресурсів ЛОДА (далі – Департамент) про результати їх виконання у визначений висновком строк.

Відповідно до Закону проведення післяпроєктного моніторингу та екологічні умови провадження планованої діяльності є обов’язковим для виконання.

Доводимо до відома суб’єктів господарювання, які мають можливість здійснювати подання зазначених звітів у період воєнного стану, Департамент забезпечив можливість подання таких документів в електронному вигляді на електронну пошту: envir@loda.gov.ua.

Враховуючи всі складнощі сьогодення, Департамент закликає суб’єктів господарювання під час своєї господарської діяльності керуватися принципами доброчесності ведення бізнесу в Україні та неухильно дотримуватись вимог природоохоронного законодавства.

 

 

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь