Запрошуємо до участі в роботі над розділом «Екологічна безпека» Національного плану відновлення України

Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України презентувало матеріали розділу «Екологічна безпека» Національного плану відновлення України, над якими працювало понад 200 науковців, національних та міжнародних експертів, представників громадськості та виклали спільне бачення майбутніх перетворень в сфері охорони довкілля.
Розділ «Екологічна безпека» Національного плану відновлення передбачає нагальні реформи у екологічній сфері та заходи відновлення навколишнього середовища у найближчі 10 років. Напрацювання стосуються збереження біологічного і ландшафтного різноманіття; відтворення та невиснажливого використання природних ресурсів; формування та впровадження ефективної кліматичної політики; системи управління відходами; моніторингу довкілля, цифрової трансформації, реформування природоохоронної галузі, впровадження європейських директив.

За словами Міністра захисту довкілля та природних ресурсів України Руслана Стрільця 25,5 млрд.доларів буде залучено у чисте та захищене довкілля на реалізацію 76 довкіллєвих проєктів.

Нагадаємо, що 4-5 липня у Лугано (Швейцарія) відбулась Міжнародна конференція з питань відновлення України, на якій було представлено План відновлення України. Його оцінюють у 750 млрд. доларів.

Кожен може приєднатися і надати пропозиції чи доповнення до зазначеного розділу, надіславши на електронну пошту ecobezpeka2022@gmail.com

Ознайомитися з матеріали розділу «Екологічна безпека» Національного плану відновлення можна на офіційному сайті Міндовкілля за посиланням: https://mepr.gov.ua/news/39389.html

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь