План управління суббасейну річки Прип’ять у центрі обговорень басейнової ради

Сьогодні, 30 червня, відбулося онлайн-засідання Басейнової ради річки Прип’ять, участь у якому взяла Оксана Війтик заступник директора департаменту екології та природних ресурсів ЛОВА.

Ключовою темою онлайн-зустрічі стало питання розробки плану управління суббасейну річки Прип’ять району річкового басейну Дніпра, а саме:

– визначення референційних умов та розробка типоспецифічних класифікацій для визначення екологічного стану масивів поверхневих вод суббасейну річки Прип’ять, як елемент структури ПУРБ у частині загальної характеристики поверхневих та підземних вод;
– представлення проєкту Методичних рекомендацій щодо встановлення
екологічних цілей та розробки програми заходів Плану управління
річковим басейном.

Нагадаємо, що на виконання Угоди з Асоціацією ЄС у 2014 році Україна взяла на себе зобов’язання про стале управляння водними ресурсами та імплементацію Водної Рамкової Директиви ЄС, яка визначає, що у кожного річкового басейну має бути План управління.

Крім цього, учасники засідання обговорили стан виконання заходів щодо підготовки та безаварійного пропуску повені та дощових паводків у басейні річки Прип’ять в 2022 році.

Узгодженні рішення, пропозиції членів басейнової ради та зацікавлених осіб будуть відображені у протоколі засідання, який згодом буде оприлюднено на офіційному вебсайті БУВР Прип’яті у розділі Басейнова рада.

 

 

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь