Законопроєкт «щодо удосконалення механізму регулювання викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря» очікує на друге читання

Метою законопроєкту є зменшення кількості шкідливих викидів у атмосферу та запропоновано зобов’язати підприємства самостійно контролювати власні викиди і у визначений термін домогтися їх скорочення.

У Міністерстві захисту довкілля та природних ресурсів України зазначають, що прийняття Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення механізму регулювання викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря» (реєстр. № 5339 від 06.04.2021) дозволить суттєво спростити процедури отримання дозволів на викиди в атмосферне повітря, зробити їх прозорими та зрозумілими для бізнесу і суспільства. Також документ посилить відповідальність підприємств за порушення законодавства у сфері охорони атмосферного повітря та врегульовує участь громадськості у прийнятті рішення про видачу дозволу.

Заступник директора департаменту екології та природних ресурсів Оксана Війтик зазначає, що важливим є встановлення часового обмеження та неможливість перенесення суб’єктами господарювання виконання природоохоронних заходів, затверджених дозволом на викиди. Також, зменшення адміністративного тиску на суб’єкти господарювання та скорочення їх адміністративних витрат при підготовці документів для отримання дозволу на викиди, виключення корупційних ризиків.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь