Держводагентство розробило дорожню карту ренатуралізації водотоків

Робоча група з ренатуралізації водотоків при Державному агентстві водних ресурсів України розробила дорожню карту ренатуралізації водотоків на найближчі 10 років, яка містить три основні блоки: законодавство, впровадження та публічно-промоційну діяльність.

У Держводагентстві зазначають, що за результатами проведеної оцінки ризиків антропогенних впливів на стан вод у рамках підготовки планів управління річковими басейнами 62% масивів поверхневих вод визначені такими, що перебувають під екологічним ризиком, 40% – під ризиком гідроморфологічних змін. Ці дані стануть основою для формування програми заходів планів управління річковими басейнами, які, в тому числі, включають заходи з ренатуралізації.

Оксана Війтик, заступник директора департаменту екології та природних ресурсів, наголошує, що  напрацювання заходів по ренатуралізації водотоків є надзвичайно важливим саме для відновлення малих річок до природонаближеного вигляду, які становлять невід’ємну частину водного фонду, та стан яких є індикатором стану всієї річкової мережі країни, в тому числі у рамках післявоєнного відновлення річкових басейнів.

Нагадаємо, що відповідно до критеріїв, рекомендованих Міністерством захисту довкілля та природних ресурсів України, на території Львівської області для реалізації пілотного проєкту ревіталізації малих річок визначено річки Красносілка (протікає на території Белзької ТГ та Сокальської ТГ Червоноградського району) та Болотня (протікає на території Червоноградської ТГ, Белзької ТГ та Великомостівської ТГ Червоноградського району).

З дорожньою картою можна ознайомитись за посиланням: https://www.davr.gov.ua/fls18/timeline.pdf

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь