58,6 мільйонів гривень екологічного податку надійшло до бюджету від підприємств-забруднювачів Львівщини

Функціонування країни у воєнному стані та її відновлення у великій мірі залежить від надходжень коштів від сплати податків до бюджетів усіх рівнів.

До таких відноситься і екологічний податок, який по своїй суті є компенсацією підприємствами за забруднення, яке вони здійснюють своєю діяльністю та стимулює скорочення обсягів викидів забруднюючих речовин і формує у забруднювачів більш свідоме ставлення до природних ресурсів.

За період з січня по травень 2022 року підприємствами-забруднювачами Львівщини до зведеного бюджету сплачено екологічний податок у сумі 58,6 мільйони гривень, з яких 17,5 мільйони гривень зараховано до спеціального фонду обласного бюджету – обласного фонду охорони навколишнього природного середовища.

Оксана Війтик, заступник директора департаменту екології та природних ресурсів зазначає, що в майбутньому кошти обласного фонду будуть скеровані на виконання природоохоронних та ресурсозберігаючих заходів області, пов’язаних з охороною навколишнього природного середовища, запобіганням, зменшенням та усуненням забруднення навколишнього природного середовища.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь