5 червня – Всесвітній день охорони довкілля

Цьогоріч вже більше ніж у 100 країнах світу відзначають Всесвітній день охорони довкілля, який вважають однією з найважливіших дат екологічного календаря.

Історія цього дня розпочалася у 1972 році в Стокгольмі під час Всесвітньої конференції із захисту довкілля, коли учасники заходу прийняли рішення про щорічне проведення Всесвітнього дня охорони довкілля 5 червня з метою привернення уваги людства до проблем використання природних ресурсів планети.

У природи немає кордонів, природа – єдиний комплекс, який функціонує завдяки кожному елементу з якого складається, природа – одна з найбільших цінностей кожної держави.

2022 рік – рік повномасштабного вторгнення росії в Україну, коли завдавши шкоди одній країні можуть постраждати інші. За словами очільника Міндовкілля Руслана Стрільця, сьогодні важливо, аби світові держави, які зацікавлені в збереженні природи, об’єдналися та допомогли Україні в боротьбі за компенсацію рф за руйнування.

Оксана Війтик, заступник директора департаменту екології та природних ресурсів та весь колектив установи вітає всіх з нагоди Дня охорони довкілля та закликає ще раз переглянути своє ставлення до природи, адже в часі війни це одне з наших багатств, за яке стоять наші воїни, за що їм невимовно вдячні. Бережіть довкілля і відновлюйте природу навколо себе!

Також зазначаємо, що цього тижня представники уряду України і Польщі уклали Меморандум про посилення співпраці у сфері захисту довкілля та домовилися про обмін неоціненним досвідом між державами і можливість надання допомоги українським лісівникам, природоохоронцям та військовим. (детальніше за посиланням: https://cutt.ly/lJvotFt).

 

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь