Розроблено аналітичну довідку на тему “Міграція, навколишнє середовище та зміна клімату”

Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України у партнерстві з Міжнародною організацією з міграції створили аналітичну довідку на тему «Міграція, навколишнє середовище та зміна клімату», в якій проаналізували зв’язок міграції, навколишнього середовища та зміни клімату в Україні, а також сформулювали низку висновків. Так, міграція може створити нові можливості для більш успішної адаптації до зміни клімату, але й може посилювати інші рушії міграції населення.

Злочини проти природи, які фіксуються на території України з початку війни, можуть значно погіршити стан довкілля та стати причиною міграції людей у майбутньому. Разом з тим, загальні тенденції зміни клімату сьогодення впливають на продовольчу та водну безпеку, чим погіршують екологічний стан окремих регіонів та збільшують ймовірність переміщення.

Варто зазначити, що останнім часом Україна досягла значного прогресу в адаптації до зміни клімату, зокрема, Львівська область стала однією з трьох пілотних областей, яким буде надана міжнародна технічна допомога з підготовки регіональних стратегій та планів заходів з адаптації до зміни клімату в рамках реалізації проєкту ЄС APENA 3, що впроваджується консорціумом компаній «ЕNVIROPLAN S.A.», «EgisInternational», «Egis Structures and Environment» та «Centre for Renewable Energy Sources & Saving» (CRES).

Як зазначають в Міжнародній організації з міграції вторгнення росії може суттєво загальмувати позитивні зміни у цій сфері, тому створений документ може стати важливим кроком до врахування міграційних питань у контексті зміни клімату при затвердженні стратегій та ухваленні законодавчої бази щодо довкілля, зміни клімату, сільського господарства, міського розвитку, гендеру та міграції.

З Аналітичною довідкою можна ознайомитися за посиланням: https://bit.ly/3lThfUf

 

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь