Встановлено граничний термін сплати екологічного податку за 1 квартал 2022 року

20.05.2022 року встановлено граничний термін сплати ряду податків за перший квартал 2022 року, у тому числі і екологічного податку.

У випадку відсутності у платника податків можливості своєчасно виконати свій податковий обов’язок під час воєнного стану він звільняється від відповідальності з обов’язковим виконанням таких обов’язків протягом шести місяців після припинення або скасування воєнного стану в Україні. Це стосується, зокрема, й дотримання термінів сплати податків та зборів, подання звітності, у тому числі звітності, передбаченої пунктом 46.2 Податкового кодексу України.

Наголошуємо, що звільняються від відповідальності лише ті платники, які не можуть виконувати свої обов’язки. Більше деталей за посиланням: https://cutt.ly/AHRQEMV

Також нагадуємо, що до 31 травня діє ще й карантин, тому фінансових штрафів за несвоєчасне звітування та несплату податків не буде, але це правило не поширюється на ПДВ, рентну плату та акциз. Проте, Руслан Гречаник, директор департаменту екології та природних ресурсів, зазначає, що мораторій на штрафи закінчиться – як закінчиться карантин тому порушникам потрібно буде обґрунтовувати, що вони не мали можливості вчасно сплатити податки через війну.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь