28,6 мільйонів гривень екологічного податку надійшло до бюджету від підприємств-забруднювачів Львівщини

Вже понад два місяці Україна зазнає збитків внаслідок повномасштабного вторгнення росії. Функціонування країни залежить і від забезпечення надходжень коштів від сплати податків до бюджетів усіх рівнів.

До таких відноситься і екологічний податок, який по своїй суті є компенсацією підприємствами за забруднення, яке вони здійснюють своєю діяльністю та стимулює скорочення обсягів викидів забруднюючих речовин і формує у забруднювачів більш свідоме ставлення до природних ресурсів.

За період з січня по квітень 2022 року підприємствами-забруднювачами Львівщини сплачено екологічний податок у сумі 28,6 мільйони гривень, з них зарахування до спеціального фонду обласного бюджету – обласного фонду охорони навколишнього природного середовища становить 8,5 мільйони гривень.

Зазначені кошти будуть скеровані на виконання природоохоронних та ресурсозберігаючих заходів, пов’язаних з охороною навколишнього природного середовища, запобіганням, зменшенням та усуненням забруднення навколишнього природного середовища в майбутньому.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь