Залучення коштів місцевих бюджетів для виконання завдань Програми охорони навколишнього природного середовища на 2021-2025 роки у 2021 році

Завдання Програми охорони навколишнього природного середовища на 2021-2025 роки у 2021 році виконано на  100 %.

У 2021 році на території області реалізовано 21 природоохоронний захід. На виконання цих заходів залучено кошти обласного фонду охорони навколишнього природного середовища, державного та місцевих бюджетів, інших джерел  на загальну суму 61,7 млн. грн., зокрема з:

  • обласного фонду ОНПС – 31,5 млн. грн
  • місцевих бюджетів – 18,9 млн. грн
  • державного бюджету – 8,2 млн. грн
  • інших джерел – 3,1 млн. грн.

Понад 10 мільйонів з місцевих бюджетів територіальних громад залучено для виконання заходів спрямованих для охорони водних ресурсів, оскільки саме проєкти по будівництву чи реконструкції КОС є найбільш дороговартісними, близько 6 млн. грн. – спрямовано на розвиток ПЗФ, збереження біорізноманіття, охорону та відновлення лісів та для захисту від підтоплення використано 2,6 млн. грн.

Наголошуємо, обов’язковою умовою виділення коштів з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища, в рамках реалізації завдань Програми охорони навколишнього природного середовища на 2021-2025 роки, є спрямування коштів місцевих бюджетів (залучення коштів з інших джерел не заборонених законодавством) для співфінансування екологічних заходів у відповідності до визначених індексів фінансової спроможності територіальних громад області.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь