Сколівські Бескиди – національний парк з історією у понад 20 років, сьогодні парку – 23

Національний природний парк «Сколівські Бескиди» – природоохоронна рекреаційна, культурно-освітня, науково-дослідна установа загальнодержавного значення, який створено Указом Президента України від 11.02.1999 № 157/99 на площі 35684 га.

Парк створено з метою збереження, відтворення та раціонального використання ландшафтів західної частини Українських Карпат з типовими та унікальними природними комплексами, що мають важливе природоохоронне, естетичне, наукове, освітнє, рекреаційне та оздоровче значення.

В межах парку пролягають такі туристичні маршрути як: «На гору Лопата», «Коростів-Красне-Парашка», «Сколе-Парашка», «Сопітські мандри від водоспаду до полонини», «Карпатські полонини -Тустань», велосипедний маршрут «Сколе – Ключ – Скелі Довбуша – Болехів – Стрий» (62 км), історико-пізнавальний маршрут “Нижнє Синьовидне – Труханів – гора Ключ – Сколе” (20 км), облаштувано 8 рекреаційних зон та 2 туристині притулки, створено еколого-просвітницькі та еколого-інформаційні центри, шкільні лісництва.

Детальніше про послуги, які надає парк можна дізнатися за посиланням: https://cutt.ly/eOMWo5n або безпосередньо на сторінці парку у Facebook.

Щиро вітаємо усіх представників НПП «Сколівські Бескиди» із цією визначною датою у житті установи, та дякуємо за роботу, яка ведеться для збереження природного біорізноманіття і культурної спадщини, розповсюдження екологічних знань і підвищення екологічної свідомості населення та бажаємо не зупинятись на досягнутому, а з новими силами продовжувати сприяти збереженню та примноженню природної спадщини!

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь