Відродження малих річок та покращення стану річки Дністер – головні питання засідання Басейнової ради Дністра

Сьогодні, 17 грудня, відбулось онлайн-засідання басейнової ради Дністра, в якому взяли участь члени басейнової ради та представники всіх зацікавлених сторін.
На порядку денному розглянули низку важливих питань. Зокрема, заступник директора департаменту екології та природних ресурсів Оксана Бакун доповіла про екологічний стан хвостоховищ в басейні річки Дністер та вжиті заходи щодо їх покращення.

У ході активного обговорення члени басейнової ради проаналізували пропозиції щодо стабілізації екологічної рівноваги внаслідок діяльності гірничо-хімічних підприємств, на балансі яких знаходяться хвостосховища, та підтримали їх реалізацію.

Серед питань на порядку денному учасники також розглянули результати виконання програми діагностичного моніторингу для басейну Дністра у 2021 році та обговорили питання ревіталізації малих річок на прикладі пілотного проєкту відновлення ділянки річки Ягорлик (басейн Дністра) та роль громад у цій природоохоронній діяльності.

Додатково заначаємо, що на території Львівської області розпочато реалізацію пілотного проєкту з ревіталізації малих річок Красносілка (протікає на території Белзької ТГ та Сокальської ТГ Червоноградського району) та Болотня (протікає на території Червоноградської ТГ, Белзької ТГ та Великомостівської ТГ Червоноградського району).

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь