Затверджено Програму державного моніторингу у галузі охорони атмосферного повітря на 2021-2025 роки Львівської зони

І знову Львівщина серед лідерів.
Підписання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом та його державами-членами, відкрило нові можливості щодо впровадження стандартів у сфері охорони довкілля.
Предметом нашої уваги є Директива 2008/50/ЄС Європейського Парламенту та Ради, яка визначає рамкові вимоги щодо контролю та оцінки якості атмосферного повітря і згідно з якою, Україна має імплементувати окремі її положення. Зокрема, встановити по всій території країни зони та агломерації за ступенем забруднення атмосферного повітря з встановлення пунктів моніторингу його якості.
07.12.2021 на черговій сесії Львівської обласної ради затверджено Програму державного моніторингу у галузі охорони атмосферного повітря на 2021-2025 роки Львівської зони.
Програму розроблено департаментом екології та природних ресурсів облдержадміністрації на якого покладені функції органу управління якістю атмосферного повітря без залучення сторонніх організацій та фінансування.
Головною метою Програми є:
 впровадження встановлення обладнання стаціонарних пунктів автоматизованої (он-лайн) системи моніторингу атмосферного повітря у Львівській області;
 забезпечення оперативного інформування населення про якість атмосферного повітря;
 забезпечення розроблення рекомендацій та заходів щодо скорочення викидів в атмосферне повітря для прийняття управлінських рішень у галузі охорони атмосферного повітря.

Директор департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації, Руслан Гречаник, після затвердження Програми під час сесії Львівської обласної ради зазначив, що Програма державного моніторингу у галузі охорони атмосферного повітря на 2021-2025 роки Львівської зони є однією з перших, яка погоджена Міністерством захисту довкілля та природних ресурсів України на засіданні Міжвідомчої комісії з питань здійснення державного моніторингу в галузі охорони атмосферного повітря України та відзначена як одна з найкращих Програм серед регіонів.

 

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь