15 листопада – Всесвіній день рециклінгу

Люди щодня продукують величезну кількість сміття, а більшість з нього підлягає повторній переробці, що в свою чергу принесло б чималу користь навколишньому середовищу та державі.

Сьогодні, 15 листопада, у світі відзначають Всесвітній день рециклінгу, або Всесвітній день вторинної переробки сировини.

Вперше цей захід провели жителі США у 1997 році, а його метою було заохотити населення здавати відходи у вторинну переробку і купувати продукцію, зроблену з вторинної сировини. Поступово святкування Дня вторинної переробки поширилося і на інші небайдужі до цієї проблеми країни.

Зазвичай вторинній обробці піддають такі матеріали, як папір, скло, пластик тощо, а органічні відходи широко використовують у сільському господарстві.

Кожен може дати сміттю друге життя і цим подбати про стан навколишнього природного середовища.

Водночас зазначаємо, що для школярів та дошкільнят установами природно-заповідного фонду області проводяться заняття щодо сортування відходів та поширюються інформаційні зашити «Сортуй відходи правильно», які надруковано за кошти фонду ОНПС в межах екологічного заходу «Підготовка та видання поліграфічної продукції з екологічної тематики, створення відеотек».

А ви вже сортуєте сміття?

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь