А сьогодні розповімо про новостворені об’єкти природно-заповідного фонду

Вчора, 30.09.2021, на черговій сесії Львівської обласної ради депутати під час голосування підтримали рішення про створення природоохоронних об’єктів у м.Золочів та м.Львів:

– парк-пам’ятка садово-паркового мистецтва місцевого значення «Міський парк відпочинку “Здоров’я”» площею 23,44 га у м.Золочів.
З ініціативою про надання статусу заповідного об’єкту парку виступила Золочівська міська рада у лютому 2020 року, а науковці НПП «Північне Поділля» підготували обґрунтування щодо створення.
Парк сформовано у середині ХХ ст у заплаві річки Млинівка, у південній його частині розташований став із островом, водойма є важливою екосистемою для проживання та зимівлі водно-болотних птахів.
Також на території парку зростає 49 видів флори, серед яких і булатка великоквіткова Cephalanthera damasonium, яка віднесена до Червоної книги України;

– ботанічна пам’ятка природи місцевого значення «Віковий дуб» у м.Львів між вулицею Енергетична та вулицею Івана Франка.
З ініціативою про створення виступили мешканці вулиць І.Франка (будинки 157-А, 157-Б), Енергетична (будинки 16, 19), Карманського (будинок 6-А) та Київський еколого-культурний центр.
Вік дерева – близько 400 років (обхват стовбура – 5,1 , висота близько 30 м).
Відеоролики про Віковий дуб на сторінках Суспільне Львів за посиланням https://cutt.ly/rEAxD5J та Zaxid.net https://cutt.ly/oEAx3ca

Руслан Гречаник, директор департаменту екології та природних ресурсів Львівської облдержадміністрації після засідання сесії Львівської обласної ради зазначив, що створення нових територій та об’єктів природно-заповідного це чергова перемога у галузі збереження природного біорізноманіття та подякував всім за ініціативу та сприяння у проробленій роботі.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь