Еколого-освітні заходи на територіях природно-заповідного фонду

Переконання людини формуються з дитинства. Одне з основних завдань – виховання любові до Батьківщини, а отже, і бережне ставлення до природнього середовища.
Директор департаменту екології та природних ресурсів Руслан Гречаник зазначає, що екоосвіта – запорука свідомого майбутнього, метою якої є формування екологічної культури особистості в процесі виховання та навчання.
Згідно Закону України «Про природно-заповідний фонд України» на адміністрації установ природно-заповідного фонду покладається виконання завдань щодо проведення екологічної освітньо-викоховної роботи, зокрема:
– територією національного природного парку «Північне Поділля» триває сезон осінніх мандрівок, в яких мандрівники мають змогу повноцінного спілкування з природою;
– Яворівським національним природним парком організовано Молодіжний фестиваль «Бабине літо 2021»;
– екоосвітяни РЛП «Равське Розточчя» провели еко-урок на тему: “Ліси – наше багатство”;
– регіональним ландшафтним парком «Стільське Горбогір’я» організовано Акцію “Все починається з малого”, в межах якої працівники парку з школярами посадили жолуді;
– регіональним ландшафтним парком «Верходністровські Бескиди» проведено Всеукраїнську природоохоронну акцію проти спалювання сухої рослинності.
Про проведення заходів з екологічної освіти детальніше можна ознайомитися на сторінках природоохоронних установ області, а ми і надалі знайомитимемо Вас з найцікавішими з них на сторінках Департаменту у Інтернет просторі.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь