НПП «Бойківщина» співпрацюватиме з Боринською селищною радою

Вихідними, в смт Бориня відбулося «Свято хліба».
НПП «Бойківщина» взяли активну участь у проведенні дійства, зокрема, виступили з доповіддю «Роль національних природних парків у збереженні історико-культурної спадщини в Українських Карпатах»; відтворили один з ключових фрагментів свята – стародавній український звичай – обжинки на території садиби Сянківського й Міжгірського лісництв Парку.
Також в рамках проведення заходу відбувся круглий стіл «Значення збереження традицій (народних промислів) для розвитку громад Бойківщини» в підсумку якого підписано «Меморандум про співпрацю між НПП “Бойківщина” та Боринською селищною радою щодо збереження природної та історико-культурної спадщини регіону».
Основною метою підписаної угоди визначено збереження унікальних природних комплексів, раціонального використання природних ресурсів
НПП «Бойківщина» та забезпечення сталого розвитку населених пунктів Боринської територіальної громади на основі системного врахування спільних екологічних, економічних, соціальних та інших суспільних інтересів Парку і територіальної громади.
До участі в події також долучилися представники місцевої влади, природоохоронних та громадських організацій, освітяни і підприємці.

     

 

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь