Відбулася зустріч з питань функціонування міжнародного українсько-польського біосферного резервату «Розточчя»

У рамках візиту до Гміни Замосць відбулася зустріч з питань функціонування міжнародного українсько-польського біосферного резервату «Розточчя» та вручення сертифікатів МАБ ЮНЕСКО про включення до всесвітньої мережі біосферних резерватів.
Зважаючи на визначну роль регіону Розточчя у загальній системі охорони навколишнього середовища Польщі та України, учасники задекларували свою підтримку і бажання співпраці у питанні впровадження спільних проєктів, спрямованих на збереження природної та культурної спадщини, розвиток громад, відродження традиційних ремесел та екотуризму.
Довідково:

Нагадаємо, що одним з таких є проєкт «РовеЛове Розточчя – разом попри кордони», який реалізовується на території резервату у рамках програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2014-2020 департаментом екології та природних ресурсів, Яворівським національним природним парком, Асоціацією органів місцевого самоврядування Єврорегіон «Карпати Україна» спільно з польськими партнерами – Любельським воєводством, Гміною Замость, Розточанським парком народовим.
Метою проекту є налагодження співпраці та обмін досвідом в питанні збереження природної та культурної спадщини, розвитку екотуризму та вело туризму. Ключовим заходом проекту на українській стороні є будівництво еколого-просвітницького візит-центру та його облаштування в Яворівському національному природному парку.

 

 

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь