У Стрийському районі відбувся велопробіг дружби

У суботу 31 липня відбувся велопробіг Дружби. Маршрут охопив території Миколаївської, Розвадівської, Роздільської та Тростянецької територіальних громад.
Під час заходу усі учасники ознайомилися з цінними туристичними об’єктами, природними, геологічними та археологічними пам’ятками на даній території, а також протестували новий регіональний туристичний екомаршрут «Шляхами білих хорватів».
Співорганізаторами заходу виступили Розвадівська, Миколаївська, Тростянецька та Новороздільська ТГ, КЗ ЛОР «Спеціальна адміністрація регіонального ландшафтного парку «Стільське Горбогір‘я» та БФ «Спадщина.UA».
Маршрут охопив 11 локацій, із них 4 входять до РЛП «Стільське Горбогір‘я» – відслонення тортонських пісковиків із скупченням викопної тортонської фауни (с. Тростянець); вихід скельних порід (скельні розсипи) (с. Дуброва); пам’ятка «Стільська» (між селами Стільсько та Ілів); камінь “Дирявець”, інша назва скелі — «Столовий камінь», або “Храм Сонця» (с. Дуброва).

Додатково:
Паралельно в рамках проекту « В об’єктиві – культурна спадщина», який реалізує ГО «Екологія. Культура. Мистецтво» у партнерстві з РЛП «Стільське Горбогір’я» за фінансування Українського Культурного Фонду було зафіксовано момент проходження велопробігу у с. Дуброва. Отримані світлини увійдуть до фотоальбому, який буде репрезентувати природну спадщину РЛП «Стільське Горбогір‘я».
Із світлинами та відео можна ознайомитись за посиланнями:https://fex.net/uk/s/faellff

https://youtu.be/WdUdvfctFLY

 

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь