Дотримуйся правил поведінки на природі

Триває пора відпусток та відпочинку, яку ми стараємося провести в лісі, на озері чи на присадибній ділянці. Слід пам’ятати, що з настанням теплої пори збільшується кількість пожеж в природному середовищі.
Будьте обережні при поводженні з вогнем, адже самовільне випалювання сухої рослинності чи її залишків, побутових відходів, можуть завдати непоправної шкоди довкіллю, а значна кількість диму від випалювання впливає на стан здоров’я людей.
Нагадуємо, що категорично заборонено залишати в лісі сміття, особливо упаковки з пластику, металу і скляні пляшки, вони украй руйнівно діють на природне середовище.
Згідно чинного законодавства України засмічення лісів відходами тягне за собою накладення штрафу на громадян від двадцяти п’яти до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (425-850 грн) і на посадових осіб – від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (850-1700 грн).
Зазначаємо, що папір розкладається до 2 років, жувальна гумка близько 5, недопалок – 10-12, консервні банки до 80, поліетиленові пакети – 100-200, пластикова пляшка – 450, підгузники одноразові – 450-650, скло при контакті з водою – більше 1000 років, а в ґрунті – необмежено.
Час розкладання залежить від температури, вологості та доступу повітря.
Департамент екології та природних ресурсів Львівської облдержадміністрації закликає переглянути і дотримуватися правил відпочинку на природі.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь