5 червня – Всесвітній день довкілля. Вітаємо всіх природолюбів!

5 червня більше ніж у 100 країнах світу відзначають Всесвітній день довкілля, який вважають однією з найважливіших дат екологічного календаря. Витоки дати сягають 1972 року, коли у Стокґольмі на конференції ООН з довкілля запропонували щорічно відзначати цей день, щоб привернути увагу людства до проблем використання природних ресурсів планети.
Природа не визнає кордонів, забруднення повітря і водних ресурсів мають транскордонний характер, а деякі особливо цінні, унікальні природні комплекси, території належать кільком державам.
Руслан Гречаник, директор департаменту екології та природних ресурсів з нагоди Дня довкілля вітає всіх зі святом та закликає ще раз проаналізувати своє ставлення до природи навколо і задуматися: чи свідомо ми використовуємо водні ресурси? чи правильно сортуємо відходи? і чи сортуємо взагалі?; відмовитися від користування поліетиленовими пакетами й пластиковою одноразовою тарою, замінивши їх на екоторби та скляний або дерев’яний посуд.
Колектив департаменту екології та природних ресурсів Львівської облдержадміністрації долучається до вітань керівника та закликає спільними зусиллями берегти природу навколо себе, бо від нас залежить як житимуть наші нащадки.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь