До уваги власників об’єктів утворення, оброблення та утилізації відходів департамент екології та природних ресурсів облдержадміністрації повідомляє!

З метою систематизації та уніфікації інформації щодо об’єктів утворення, оброблення та утилізації відходів, здійснення контролю за їх станом, оцінки обсягів утворення відходів і рівні їх безпеки та у відповідності до постанови Кабінету Міністрів України від 31.08.1998 №1360 «Про затвердження Порядку ведення реєстру об’єктів утворення, оброблення та утилізації відходів», департаментом екології та природних ресурсів облдержадміністрації ведеться відповідний реєстр.

Реєстр складається з двох частин:
– до першої частини реєстру включаються об’єкти утворення відходів (далі- ОУВ), до реєстру включаються об’єкти, для яких показник загального утворення відходів перевищує граничне значення (Пгз), що дорівнює 1000 умовних одиниць на рік;
– до другої частини реєстру включаються об’єкти оброблення та утилізації відходів ( далі- ООУВ), критерієм включення ООУВ до реєстру є показник загального обсягу оброблення чи утилізації відходів, який не може бути меншим 100 тонн на рік.

Критерієм включення ОУВ до реєстру є показник загального утворення відходів (Пзув), який розраховується за формулою:
Пзув = 5000 х м1 +500 х м2 + 50 х м3 + 1 х м4,

де, м1,м2,м3,м4 – умовні одиниці, значення яких дорівнюють кількості утворених на ОУВ відходів за класами небезпеки (1,2,3,4 класи відповідно).

Реєстр складається та ведеться на підставі реєстрових карт ОУВ та ООУВ, що містять звітні дані щодо виробників відходів, об’єктів утилізації та оброблення відходів.
Власники ОУВ та ООУВ, які підлягають включенню до реєстру та власники ОУВ та ООУВ, які вносять зміни, заповнюють реєстрові карти відповідно до діючого законодавства України і щорічно подають дані про зміни у діяльності своїх об’єктів для внесення відповідних змін до реєстрових карт та реєстру їх на затвердження департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації.
Просимо власників ОУВ та ООУВ, відомості щодо яких внесені до реєстру, подати щорічні дані про зміни та привести реєстрові карти у відповідність до Закону України «Про відходи».
Власникам ОУВ та ООУВ, які відсутні у реєстрі, та відповідають зазначеним критеріям, подати реєстрові карти.

 

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь