Два екологічні проєкти стали переможцями в обласному конкурсі проєктів регіонального розвитку Львівської області

Вчора, 25 травня, конкурсна рада з реалізації Програми проведення обласного конкурсу проєктів місцевих ініціатив у Львівській області обрала 32 проєкти-переможці від місцевих громад на 2021 рік. З бюджету області на їх реалізацію передбачили 49,8 млн гривень.
Так, серед потенційних переможців є Новояричівська селищна територіальна громада з проєктом «Реконструкція каналізаційних очисних споруд в смт. Новий Яричів Кам’янка-Бузького району». Загальна кошторисна вартість проєкту становить 5 975,106 гривень. З обласного бюджету заплановано фінансування в сумі 1 980,833 гривень.
Ще одним переможцем стала Солонківська сільська територіальна громада з проєктом «Будівництво каналізаційних мереж в с.Солонка Пустомитівського району Львівської області. Коригування. І-й пусковий комплекс» загальною кошторисною вартістю 5 061,415 гривень. Проєкт фінансуватиметься з обласного бюджету у сумі 2 500,0 гривень.
Конкурсною радою встановлено дедлайн подання від органів місцевого самоврядування рішення про співфінансування проєктів – 8 червня 2021 року.
«Впровадження та реалізація проєктів є важливим та необхідним рішенням, оскільки воно забезпечить повноцінне функціонування очисних споруд та розвиток каналізаційної системи населених пунктів, запобігатиме неконтрольованим витокам стічних вод, дасть змогу покращити екологічний стан селищ та їх околиць, поліпшить умови життя їх мешканців. Надіюсь також на ініціативність та проєкти решти територіальних громад Львівщини, у яких очисні споруди потребують значних екологічних та економічних змін», – зазначив директор департаменту екології та природних ресурсів Руслан Гречаник.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь