Вікі любить Землю 2021. Фотографів і аматорів запрошують до участі у фотоконкурсі пам’яток природи

З 1 по 31 червня відбудеться українська частина міжнародного фотоконкурсу «Вікі любить Землю» (Wiki Loves Earth), присвяченого пам’яткам природи України. Цьогоріч змагання організовується у 30 країнах, а на переможців чекають цінні призи та можливість представити Україну на міжнародному етапі змагання.
На теренах нашої країни конкурс проходить вже вдев’яте та має на меті фотографування об’єктів українського природно-заповідного фонду (ПЗФ).
Конкурсні списки містять понад 8 тисяч об’єктів ПЗФ України. Половина з них уже представлена на фотографіях від учасників конкурсу минулих років; загалом зібрано понад 110 тисяч світлин. Водночас ще для близько 4 тисяч пам’яток не було подано жодної фотографії.


Взяти участь у конкурсі можуть всі охочі, як професійні фотографи, так і аматори. Для цього потрібно протягом червня завантажити фото власного авторства, зроблені будь-коли у межах територій та об’єктів природно-заповідного фонду.
Списки пам’яток та інструкції із завантаження фото доступні на сторінці конкурсу у Вікісховищі: commons.wle.org.ua.
Детальніше з умовами та історією конкурсу можна ознайомитися на сайті: wle.org.ua

Довідково:

– Про конкурс у 2020 році:
У 2020 році переможцем номінації «Найкраще фото області» в українській частині міжнародного фотоконкурсу «Вікі любить Землю» став знімок, зроблений над заповідником «Розточчя», розташованого у Яворівському районі Львівської області. Авторкою фото є Анна Палюх, яка брала участь у конкурсі вперше.
Під час конкурсу у 2020 році учасники завантажили понад 20 тисяч вільних зображень, зроблених у національних природних парках, заповідних урочищах, заказниках, біосферних, природних заповідниках, на території пам’яток природи, ботанічних садів, дендрологічних та зоологічних парків України; 600 з яких – світлини 117 природно-заповідних об’єктів Львівської області. Загалом список пам’яток природи Львівщини нараховує майже 400 позицій, за всі роки «Вікі любить Землю» конкурсантам вдалося сфотографувати 71% із них.

– «Вікі любить Землю» — це частина міжнародного конкурсу Wiki Loves Earth, започаткованого в Україні 2013 року; у 2021 році в ньому беруть участь понад 30 країн. За всю історію конкурсу учасники української частини сфотографували понад чотири тисячі об’єктів природно-заповідного фонду України, загалом зібрано понад 110 тисяч фотографій. В Україні конкурс проводить громадська організація «Вікімедіа Україна».

Громадська організація «Вікімедіа Україна» офіційно представляє в Україні Фонд Вікімедіа — американську неурядову організацію, що підтримує функціонування популярної онлайн-енциклопедії Вікіпедія та її сестринських проєктів. У 2013 році «Вікімедіа Україна» першою провела фотоконкурс «Вікі любить Землю» і є організатором міжнародного конкурсу.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь