22 травня –Міжнародний день біологічного різноманіття

22 травня – Міжнародний день біологічного різноманіття, який проголошено Генеральною Асамблеєю ООН 20.12.2000 року. Ця дата пов’язана з подією 1992 року, коли у Ріо-де-Жанейро відбулося прийняття тексту Конвенції про біологічне різноманіття, яка сприяє раціональному використанню запасів біорізноманіття і його вигод на справедливій та рівноправній основі. Україна долучилася до Конвенції 5 червня 1992 року.


Гасло цьогорічного Міжнародного дня біологічного різноманіття – «Ми -частина рішення», що є продовженням минулорічної теми «Наші рішення – в природі», яка послужила нагадуванням про те, що збереження біорізноманіття є відповіддю відразу на кілька викликів сталого розвитку – від природоорієнтованих рішень до клімату, від безпеки водних ресурсів до проблем здоров’я й харчування.
Основна мета відзначення міжнародного дня біологічного різноманіття – привернути увагу суспільства до збереження навколишнього середовища, гуманного ставлення до тварин та раціонального використання природних ресурсів.
Закликаємо всіх небайдужих зробити все, щоб біологічне різноманіття збереглося для майбутніх поколінь.

 

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь