За вихідні Державною екологічною інспекцією у Львівській області виявлено 32 факти порушень в рамках природоохоронних акцій «Тиша» та «Нерест»

Минулими вихідними працівниками Державної екологічної інспекції у Львівській області проведено позапланові заходи державного нагляду (контролю) за дотриманням громадянами вимог законодавства в рамках природоохоронних акцій «Тиша» та «Нерест» на території Червоноградського, Золочівського та Львівського районів Львівської області.

За результатами здійсненої роботи державними інспекторами виявлено 32 правопорушення, на порушників складено 32 адміністративні протоколи, зокрема за ч. 3 статті 85 Кодексу України про адміністративні правопорушення складено 17 протоколів, за ч. 4 статті 85 – 3 протоколи, за ч. 1 статті 59 – 8 протоколів, за статтею 87 – 4 протоколи із накладенням штрафів на загальну суму  4012 грн.

Також у порушників вилучено три сітки ставні, чотири павуки «підхвати» та човен, з якого здійснювався незаконний вилов риби.

Нагадуємо, що станом на сьогодні триває нерестова заборона на вилов водних біоресурсів та «сезон тиші» – період, протягом якого забороняється проведення заходів, що є джерелом підвищеного шуму та неспокою, а дотримання вимог природоохоронного законодавства – важлива умова збереження та відновлення популяцій тваринного світу та підтримання сталих запасів риби.

Джерело: Державна екологічна інспекція у Львівській області

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь