РовеЛове Розточчя разом попри кордони розширює горизонти або розвиток велотуризму територією НПП «Північне Поділля»

В рамках реалізації проєкту «РовеЛове Розточчя – разом попри кордони», що фінансується Європейським Союзом через Програму транскордонного співробітництва Польща – Білорусь – Україна 2014 – 2020 та реалізовується з 2018 року українськими та польськими партнерами, представники природоохоронних установ області, зокрема і національного природного парку «Північне Поділля» взяли участь у тренінгу для інструкторів з велосипедного туризму в рамках реалізації проєкту «РовеЛове Розточчя – разом попри кордони», який відбувся 19-20 жовтня 2019 року. Це дало поштовх активному розвитку велотуризму територіями природоохоронних територій.
12 травня відділом рекреації НПП «Північне Поділля» організовано природничу, рекреаційно-розважальну веломандрівку для гімназистів 3-Б класу Бродівської гімназії імені Івана Труша територією природоохоронної установи.
Під час маршруту веломандрівники проїхали окремими ділянками проєктованого туристичного велемаршруту «Старим імперським прикордонням», роботу над яким ведуть представники парку, спостерігали за життям мурах в екосистемі та розмаїтим цвітом лісових рослин. Також гімназисти відвідали закинуті військові об’єкти радянського періоду, оглянули вартові сторожі, бункери та залишки військових фортифікаційних укріплень в лісових заростях.
Завершальним етапом веломардрівки територією Північного Поділля стала смачна перекуска в обідню пору, а також спортивні розваги з м’ячем на лісовій галявині, облаштованій альтанкою і мангалом.

Довідково про тренінг в рамках реалізації проєкту:

Тренінг для інструкторів з велосипедного туризму, який відбувся 19-20.10.2019 в рамках реалізації проєкту «РовеЛове Розточчя – разом попри кордони» складався з теоретичної та практичної частин.
У перший день учасники велотренінгу слухали лекції про велосипедний туризм, правові аспекти пов’язані з організацією велосипедних заходів, безпеку у велосипедному туризмі; краєзнавство і ознакування велосипедних туристичних маршрутів Львівщини; організацію та проведення велосипедних екскурсій; про спорядження для велоекскурсій та використання карт і путівників для велосипедистів.
Другий день заходу передбачав практичні заняття Яворівським та Жовківським районами Львівської області, зокрема, маршрут пролягав в межах центрального велосипедного маршруту Розточчя відстанню близько 60 км через населені пункти Жовква, Глинськ, Крехів, Фійна, Дубровиця, Брюховичі та завершувався у Львові.
По завершенні тренінгу кожен учасник отримав посвідчення Велогіда по Розточчю та сертифікат учасника тренінгу для інструкторів з велосипедного туризму по Розточчю в рамках впровадження проєкту «РовеЛове Розточчя – разом попри кордони».

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь