На Самбірщині паліїв сухої рослинності притягнуто до відповідальності

Держаною екологічною інспекцією у Львівській області спільно з Самбірським РВ ГУ ДСНС України у Львівській області, Самбірським РВП ГУНП у Львівській області, проведено позапланові заходи державного нагляду (контролю) за дотриманням вимог природоохоронного законодавства на території Самбірського району.

Під час проведення держконтролю встановлено:
– на території Бісковицької сільської ради виявлено самовільне спалювання сухої рослинності громадянами. За виявлене порушення Інспекцією двох порушників притягнуто до адміністративної відповідальності згідно ч. 1 ст. 77-1 КУпАП;
– на території Новокалинівської міської ради виявлено самовільне спалювання сухої рослинності начальником залізничної станції Дубляни у смузі відводу залізниці біля залізно дорожньої станції Дубляни. За виявлене порушення Інспекцією порушника притягнуто до адміністративної відповідальності згідно ч. 1 ст. 77-1 КУпАП;
– у с. Калинів виявлено спалювання відходів громадянами. За виявлене порушення Інспекцією порушників притягнуто до адміністративної відповідальності згідно ст. 82 КУпАП.
З метою недопущення спалювання рослинності та її залишків, а також запобігання виникненню пожеж та їх розповсюдження на лісові насадження, торфовища, населені пункти, рейдові групи з числа держінспекторів з охорони навколишнього природного середовища та громадських інспекторів з охорони довкілля упродовж пожежонебезпечного періоду здійснюють заходи держконтролю на території області. У разі виявлення випадків порушення вимог природоохоронного законодавства, Інспекція вживає заходів для притягнення винних осіб до відповідальності.
Варто зазначити, що з квітня 2020 року розмір штрафу за спалювання сухої рослинності суттєво збільшено – тепер він становить 3060 грн.

 

Джерело: https://lviv.dei.gov.ua/posts/570

 

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь