«Озеленення Планети»: саджанці з Львівщини надіслали в міністерства та ОДА (ВІДЕО)

10 квітня по всьому світу планують висадити мільйон дерев. Львівщина активно долучається до акції «Озеленення Планети»!

 

Як повідомив очільник області Максим Козицький, в кожне міністерство та облдержадміністрацію України відправили понад 1300 саджанців з Львівського лісового селекційно-насіннєвого центру.

“Ми зшиваємо нашу країну дорогами, об’єктами соціальної інфраструктури, які активно будуються у всіх регіонах. Висадження дерев – це теж чудова акція об’єднання. Цього року 30-та річниця Незалежності України. Саме по 30 дерев відправили у державні структури. Хочемо, щоб дерева з Львівщини зеленіли всюди. Закликаємо всі ОДА та міністерства долучитися до ініціативи озеленення нашої країн”, – зазначив очільник області.

«Львівський лісовий селекційно-насіннєвий центр» забезпечує підприємства Львівської та сусідніх областей якісним насінням для вирощування сіянців і саджанців лісових порід. На цьому підприємстві впродовж останніх років реалізується проєкт побудови першого в Україні сучасного лісорозсадницького комплексу з вирощування садивного матеріалу із закритою кореневою системою на основі технологій шведської компанії «ВСС АВ», яка є світовим лідером у виробництві сучасного устаткування для лісових насінних центрів і розсадників.

Лісорозсадник щороку продукує 3,5 млн саджанців. Але може збільшити виробництво до 15 мільйонів. Для цього потрібні кошти на добудову. Цього року з обласного бюджету для розвитку центру виділили 3 мільйони гривень.

“Я сподіваюся, що і обласна влада, і центральні органи влади підуть нам назустріч, і ми досягнемо до тридцятої річниці Незалежності спільної мети – здамо в експлуатацію цей лісорозсадницький комплекс”, – наголосив начальник Львівського обласного управління лісового господарства Анатолій Дейнека.

Джерело: https://loda.gov.ua/news?id=58061

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь