База даних Державного кадастру територій та об’єктів ПЗФ буде відкритою

Створення відкритої бази даних Державного кадастру територій та об’єктів природно-заповідного фонду України обговорено під час спільної наради заступника Міністра захисту довкілля та природних ресурсів України Олександра Краснолуцького з представниками Держгеокадастру та Проєкту KfW.

Під час зустрічі обговорили питання узгодження даних та порядку взаємодії між Державним кадастром територій та об’єктів ПЗФ, а також Державним земельним кадастром та Національною інфраструктурою геопросторових даних.

За інформацією Міндовкілля до Держгеокадастру вже передало матеріали про більше як 5 тис. територій та об’єктів природно-заповідного фонду, які використовуються для наповнення шару «Природно-заповідний фонд» Публічної кадастрової карти України.

«Наша співпраця має ґрунтуватись на засадах відкритості та інтероперабельності даних. Такий підхід забезпечить доступність даних кадастру ПЗФ широкому колу зацікавлених сторін, його повноцінну інтеграцію з цифровими інструментами екологічної політики та прозорого управління земельними ресурсами»,- зазначив Олександр Краснолуцький.

Джерело: https://mepr.gov.ua/news/37028.html

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь